Alkavan viikonlopun kunniaksi ajattelin tulla jakamaan super-helpon ohjeen maukkaalle banana breadille, jonka vääntää nopeasti suupalaksi esimerkiksi viikonlopun rientoihin! Resepti pohjautuu Myllyn Paras -sivustolta bongattuun mehevän banaanileivän ohjeeseen, mutta olen pienillä twisteillä muokaanut siitä mm. gluteenittoman version. Ja kuten jo mainitsin; ohje on ihan älyttömän helppo ja paistoaikaa lukuunottamatta todella nopea valmistaa. Alla tuunattu ohje, olkaa hyvät! :)
- 4 dl gluteenittomia jauhoja (itsellä käytössä Sunnuntai gluteeniton jauhoseos, mutta joku karkeampi versio sopisi tähän varmasti paremmin)
- 1½ dl fariinisokeria (tai muuta tummaa sokeria)
- ½-1 tl suolaa
- 1 tl soodaa
- 1 dl turkkilaista jogurttia
- 100 g voisulaa
- 2 munaa
- 3-4 tummaa banaania
Valmistusohje: Sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi. Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun leipävuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin 45 minuuttia. Ripottele päälle halutessasi esimerkiksi murskattuja cashew -pähkinöitä.
Huom! Alkuperäisessä ohjeessa paistoajaksi on laitettu noin tunti. Mielestäni 45-50 minuuttia on kuitenkin ollut ihan sopiva aika eikä leipä pääse ainakaan kuivahtamaan vaan jää oikein meheväksi! Paistoaika voi ja kannattaa kuitenkin säätää omien mieltymystensä mukaan. :)
Eikö ohje vaikuttanutkin simppeliltä? Tämä resepti on mielestäni myös ihan loistava tapa hyödyntää jo tummuneet banaanit, joita kukaan ei halua sellaisenaan syödä. Lisäksi ohjetta on todella helppo varioida mielensä mukaan. Kannattaa kurkata alkuperäinen ohje ja siihen liittyvät kommentit tuolta Myllyn Paras -sivustolta, siellä ihmiset ovat nimittäin jakaneet omia tuunausohjeitaan tälle reseptille. Joku on ehdottanut esim. suklaan lisäämistä taikinan joukkoon, nam!
Ihanaa viikonloppua ihmiset! <3
"I bake, what's your superpower?"
-Unkonwn
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti